Blogs

Zen in de Boardroom

Onlangs faciliteerde ik met Sake Algra en Bert van der Hooft MCM de workshop ‘Zen in de Boardroom’. 

Ik ‘ontmoette’ Sake ongeveer een week voor de samenwerking. Bert had ons met elkaar in contact gebracht omdat hij een mooie match zag in onze visie en kwaliteiten. Na een telefonische kennismaking, een aantal mailtjes en app-jes over en weer waren we klaar voor onze eerste samenwerking. 

Het werd een mooie interactieve bijeenkomst. Erg inspirerend om van Sake te horen hoe zijn weg zich ontwikkelt en welke impact dat heeft in zijn boardroom. En erg fijn om de deelnemers (zoals je kunt verwachten van een BusinessBalanceBootcamp facilitator) een persoonlijke ervaring te geven op het gebied van versnellen door te vertragen.

Wat maakte deze bijeenkomst tot een succes? Wat maakte dat onze samenwerking werkte? Hoe kwamen wij samen zo ‘ Zen in deze webinar-room?’ lees mijn reflectie in mijn blog:

Ik geloof dat het goed werkte omdat we beiden vanuit dezelfde visie werken. We geloven beiden in de kracht van rust, ruimte en reflectie. Met hetzelfde doel voor ogen, dezelfde intentie, de tijd die we namen om te verbinden en de rust die we beiden namen voor de start, hadden we een goed fundament. 

Laat ik mijn werkwijze eens leggen langs onze drie principes en het model van Sake. 

De drie Business Balance Bootcamp principes:

Bewustzijnsprincipe: De dag begon ik met een korte yogasessie. Niet te lang, ik had een volle dag voor de boeg. Even landen in mijn lijf en contact maken met stilte. Dat helpt mij om later op de dag makkelijker in korte momenten terug te komen bij die stilte, bij dat bewustzijn. Zeker op zo’n drukke dag cruciaal. Zoals een wijs man ooit zijn: ‘ If you have a normal day, do your meditation, if you have an extra busy day, meditate a lot.’ Voorafgaand aan de workshop, nog voor de laatste voorbereiding met Sake en Bert, bracht ik nog even 5 minuten mijn aandacht naar binnen, naar mijn ademhaling. Aan het start van de sessie vroeg ik alle aanwezigen zich even naar binnen te keren en stil te staan bij de mate van ‘zen’ status op dat moment.

Centerprincipe: Voorafgaand aan de workshop hadden we samen voor ogen welk doel we voor ogen hadden en wie daarin welke rol vervulde. We waren beiden content met die werkwijze en hadden vertrouwen in elkaars bijdrage daarin. De rust die we beiden meebrachten in de workshop, maakte dat we beiden vanuit kalmte blijven bij wat de deelnemers en wijzelf nodig hadden. 

Cyclische principe: In de workshop maakten we gebruik van de natuurlijke flow door duidelijk een begin, midden en einde te markeren. Naast het creëren van het overzicht aan het begin, door het doel, het proces en ieders rol toe te lichten, namen we de tijd met een kleine meditatie om stil te staan en te landen. Halverwege brachten we weer even de aandacht naar binnen. Midden in een interactieve werkvorm een moment van stilte inbouwen, draagt bij aan het tweede deel van de interactie. Het brengt vaak nog meer focus op wat er echt toe doet. 

Het model van Sake licht erg in lijn met de drie principes. Met zijn ‘bewustzijn, meditatie en ademhaling’, geeft hij al mooi richting aan de toepassing van bewustzijn in de praktijk. 

Een korte reflectie laat zien dat het model en de drie principes zeker toegepast zijn. In mijn beleving heeft dat bijgedragen aan de kwaliteit van de workshop. Wat denk jij? Ik hoor graag je ervaringen met het toepassen hiervan.