Visie

Wat er voor ons echt toe doet

Wij houden van moeiteloos leren vanuit plezier en intrinsiek verlangen. Via het maken van verbinding met jezelf, de ander en dat wat er echt toe doet.

Wij geloven dat alle wijsheid al in iedereen zit, dus ook in jou. Jezelf trainen in  bewustzijnsvergroting ontsluit deze wijsheid. Verstillen en vertragen op de juiste momenten is hiervoor cruciaal. Wij zien onszelf niet als alwetende ‘witte jassen’, wij lopen met jullie mee. 

We staan voor het verstevigen van lerende systemen, waarin we elkaar uitdagen, bevragen en reflecteren. Hiertoe reiken we jou en jouw team/peergroup verfrissende werkvormen aan uit zowel Westerse als Oosterse richtingen. 

Zo leer je te versnellen door te vertragen op de juiste momenten. Bereik je meer door minder. En maak je verschil waar het er voor jou (en jouw team) echt toe doet. 

Kernprincipes programma

Front Title

Het bewustzijnsprincipe:

Wat aandacht krijgt, groeit. Bewuste aandacht of present zijn, geeft toegang tot een groter bewustzijn, een grotere wijsheid, dan die alleen met je hoofd te vinden is. Inzichten uit het hart (relationeel niveau) en het lichaam (intuïtie, instinct) verbinden met inzichten uit het hoofd verdriedubbelen je intelligentie. Deze grotere wijsheid is een fundament in richting, in ontspanning, verbinding en (daad)kracht. Wij begeleiden jullie in het ontsluiten van ieders wijsheid en de collectieve intelligentie.

Front Title

Het centerprincipe:

Jezelf en je team 'centeren' is essentieel voor het bereiken van je doelen. Centeren betekent voortdurend werken vanuit je centrum, vanuit datgene wat er voor jou echt toe doet. Zo pak je, samen met je teamleden, dat eigenaarschap en die verantwoordelijkheid die past bij wat voor jou en jullie het verschil maakt. En ben je helder over wat niet past bij jullie en dus bij andermans verantwoordelijkheid. Werken vanuit jouw centrum leidt ook tot een andere kwaliteit van aandacht en luisteren naar anderen.

Front Title

Het cyclische principe:

Dit principe volgt de natuurlijke stadia in groei. Zo heeft alles (in het universum) een ritme, oftewel een begin, midden en eind. Denk bijvoorbeeld aan je ademhaling, aan eb en vloed en de seizoenen. Des te meer je bewust dit ritme volgt, des te gemakkelijker gaat leren en ontwikkelen.
Dus in alles wat wij doen en elke ontwikkeling die we faciliteren volgen we dit ritme. We bieden rituelen en methodieken om hier op praktische wijze invulling aan te geven.

De Business Balance Bootcamp is een intensief praktijkprogramma van drie maanden.
Het programma vindt grotendeels op de werkvloer plaats.

Samen met je teamleden train je jezelf dagelijks op de werkvloer in bewustzijnsvergroting, innerlijke rust en focus. Via een mix van praktische meditatie, mindfulness, Martial Arts en Yoga-oefeningen, speciaal ontwikkeld voor jouw werksetting. Het samen trainen op deze manier geeft een bijzondere dimensie aan de samenwerking.

We reiken innovatieve overleg- en dialoogvormen aan die energiegevend, creatief en effectief zijn. Wederom specifiek op maat gemaakt op basis van het observeren van jullie huidige wijze van overleggen.

Regelmatige reflectie en vertraging zorgen voor focus, concentratie, continu leren en wezenlijk bijdragen aan de bedoeling van je team en organisatie. Zo leer je te versnellen door te vertragen op de juiste momenten.

De facilitators zijn fysiek aanwezig op de werkvloer. Daarnaast biedt de bootcamp online support op maat.